Matkalla 2018

Lontoo, Englanti

Marraskuu 2018

Hotelli: Holiday Inn Express London Croydon

Kävin kokemassa kollegani Hannun kanssa Crystal Palacen kotikentän Selhurst Parkin tunnelmaa. Crystal Palacen ottelu oli hyvä valinta, sillä kaikesta huokui juuri se perinteinen jalkapallo-ottelun henki.

Holiday Inn Express London Croydon sijaitsee Etelä-Lontoossa Croydonissa. Hotelli oli hyvä valinta sijaintinsa ja tasonsa puolesta. Kaikki toimi ja asiakkaista pidettiin huolta.

Crystal Palace on Croydonin alueen oma joukkue. Hotellista oli lyhyt kävelymatka East Croydonin juna-asemalle. Junia kulki hyvin Lontoon keskustaan ja myös Selhurst Parkille. Stadionille matkaa on yksi tai kaksi asemanväliä riippuen miten haluaa kävellä loppumatkan Selhurst Parkille. Valintamme oli Thornton Heathin asema, josta löytyi myös Palacen kannattajien pubi.

Hotelli sijaitsi kauppakeskuksen takan korkeassa tornitalossa.

Olimme sopineet tapaamisen pubissa kahden oululaislähtöisen pelimiehen eli Jaakon ja Laurin kanssa, jotka olivat myös matkalla Selhurst Parkille. Pojat olivat seuraavana päivänä menossa katsomaan Pohjois-Lontoon derbyä, Jaakko kun on Arsenalin miehiä ja Lauri sitten Tottenhamin kannattaja.

Selhurst Park on pienehkö ja vanhahtava stadion. Taitaa täyttää pian 100 vuotta. Mutta siellä saa nauttia joka tapauksessa Valioliigan upeasta kotitunnelmasta, kun Crystal Palacen ultraryhmä huudattaa etelälontoolaisten kannattajia. Ultraryhmä on ottanut vaikutteita keskieurooppalaisesta kannattajakulttuurista ja laulaa rytmikkäästi rumpujen tahdittamana ottelun alusta loppuun saakka. 


Ljubljana, Slovenia

Lokakuu 2018

Hotelli: Hotel Ljubljana Park

Hotelli sijaitsi lyhyen kävelymatkan päässä Ljubljanan ydinkeskustasta. Hotellirakennus oli korkea, ja huoneen ikkunasta oli hyvä näkymä kaupungin keskustaan ja korkealla kukkulalla sijaitsevaan Ljubljanan linnaan. Kiipesimme kukkulalle jalan, mutta sinne pääsee myös funikulaari-kärryllä. Linnaan pystyi tutustua pääosin maksutta, mutta vierailuista tietyissä linnan osissa, kuten näköalatornissa, on maksettava pääsymaksu.

Ljubljana on pieni ja sympaattinen kaupunki. Se hurmasi välittömyydellään. Kaikki löytyi kävelyetäisyyden päästä. Ljubljanica-joen rantakatujen kahvilat ja ravintolat täyttyvät ilta toisensa jälkeen paikallisista ja turisteista. Paikallinen elämänilo tarttui, vaikka välillä satoikin.


Portoroz, Slovenia

Lokakuu 2018

Hotelli: Wellness Hotel Apollo

Hotelli sijaitsi meren rannalla. Alueella oli useampi hotelli, joita yhdisti yhteinen kylpylä ja hyvinvointikeskus. Modernin ja laajan kylpylän palvelut kuuluivat hotellin hintaan. Merivesi oli jo sen verran kylmää, että uinti meressä jäi kokematta. Matka Ljubljanasta Portoroziin tehtiin GoOpti -nimisen kuljetuspalvelun kyydillä Ljubljanan hotellin ovelta suoraan Portoroziin. Paluumatkalla koukattiin Italian puolella Triestessä. Sieltä tuli GoOptin tila-auton kyytiin matkaseuraa. Heidän kohteena oli myös Ljubljanan lentokenttä. Voin suositella tätä palvelua.


Kaliningrad, Venäjä

Kesäkuu 2018

Hotelli: Huoneisto Квартира

Jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut pelattiin vuonna 2018 Venäjällä. Kaliningrad toimi yhtenä kisakaupunkina. Kävin poikani Antin kanssa siellä viikon aikana katsomassa kolme peliä.

Booking.com välityspalvelun kautta löytyi viikoksi huoneisto kävelymatkan päässä stadionilta. Huoneisto sijaitsi uudessa rakennuksessa, joka oli ilmeisesti rakennettu samaan aikaan kuin uusi stadioni eli valmistunut juuri ennen kisoja.

Kaliningrad sijaitsee pienellä Venäjään kuuluvalla alueella Liettuan ja Puolan välissä Itämeren rannalla. Saksalaisen ritarikunnan 1200-luvulla perustama kaupunki tunnettiin Königsberginä toiseen maailmansotaan asti. Sodan jälkeen kaupunki nimettiin uudelleen, asutettiin venäläisillä ja siitä tuli osa Neuvostoliittoa.

Kisavarustus


Gdansk, Puola, kesäkuu 2018

Hotelli: Scandic Gdansk

Menimme jalkapallon MM-kisoihin Kaliningradiin Gdanskin kautta. Scandic Gdansk sijaitsi aivan Gdanskin sydämessä lähellä historiallista vanhaa kaupunkia ja vastapäätä rautatie- ja linja-autoasemaa. Juuri tämä sijainti ratkaisi hotellivalintamme, sillä linja-autoasemalta lähti varhain aamulla linja-auto Kaliningradiin. Hotelli oli ehta Scandic. Siisti ja hyvä palvelu. Hotellin aulan vastaanoton henkilökunta otti hyvin huomioon aamuvarhaisen lähtömme kohti Kaliningradia. Saimme aamiaispaketin ja tarkat ohjeen, miten mennä linja-autoasemalle läheisen vilkkaan kadun alitse.

Kilometreinä matka Venäjän puolelle ei ollut kovinkaan pitkä, mutta rajamuodollisuudet Puolan ja Venäjän rajalla veivät kyllä aikaa. Linja-autoja lähti useita, lähinnä kisaturisteja Sveitsistä, Espanjasta ja Serbiasta. Ladeja ei vielä näkynyt.  

Paluumatkan Kaliningradista Gdanskiin teimme sitten puolalaisella yksityistaksilla. Matka taittui Skoda Suberbilla sujuvasti ja kuljettaja tunsi raja-muodollisuudet hyvin. Tutustuimme Helsingin lentoa odottaessamme Gdanskin vanhaan kaupunkiin. Sama kuljettaja vei meidät sen jälkeen Gdanskin lentokentälle.

Gdanskin vanha kaupunki

Hyvinkää, kesäkuu 2018

Hotelli: Hotel Sveitsi

Hotel Sveitsi sijaitsi rauhallisella paikalla Sveitsin luonnonpuistossa. Tarjolla oli monipuolinen kirjo aktiviteetteja kaiken ikäisille luonnonystäville ja liikkujille.  Kivat lenkkeilyreitit lähtivät heti hotellin pihasta. Mieleen jäi erityisesti aivan hotellin vieressä sijaitseva uimala, jossa oli useita sisä- ja ulkoaltaita laajoine viheralueineen. Maauimalan vesi oli riittävän lämmin uimiseen kesäkuun alussakin.


Jyväskylä, kesäkuu 2018

Hotelli: Scandic Jyväskylä Station

Automatkalla Etelä-Suomeen pysähdyimme Jyväskylässä ja yövyimme tutussa Scandic -hotellissa. Hotelli sijaitsee Jyväskylän keskustassa. Autolle löytyi hyvin paikka hotellin pihasta. Tilava perushuone.


Hong Kong, toukokuu 2018

Hotelli: Best Western Plus Hotel Hong Kong

The 8th International Conference on Methodological Issues in Oral Health Research (MIOHR) took place from 9 to 11 May 2018 at the Faculty of Dentistry, the University of Hong Kong at the Prince Philip Dental Hospital. The theme of the 8th MIOHR Conference was “Evidence-based Dentistry”. The Conference was attended by about a hundred oral health researchers, methodologists, statisticians and students from 15 countries including Australia, Belgium, Brazil, Canada, Mainland China, Denmark, Finland, Hong Kong, Malaysia, Norway, Singapore, Taiwan, Thailand, United Kingdom and United States.


Ipswich, Englanti

Huhtikuu 2018

Hotelli: Novotel Ipswich Centre


San Agustin, Gran Canaria, Espanja

Maaliskuu 2018

Hotelli: Apartamentos Amapola