Matkalla 2023

Lensimme pimeyttä pakoon Kanariansaarille, tällä kertaa kohteena oli Cran Canaria ja siellä aivan saaren eteläosassa sijaitseva Tauriton pieni lahdeke. Paikka oli varsin rauhallinen. TUI:n hotelli oli tarkoitettu vain aikuisille. Se sijaitsi aivan meren rannalla, joten uiminen meressä onnistui hyvin.


Lappeenranta
Marraskuu 2023 / November 2023
Hotelli Lähde


Rokua

Helmikuu 2023 / February 2023

Rokua Health & Spa

Helmikuussa 2023 olimme sopineet parkettiliikkeen kanssa uuden parketin asentamisesta asuntomme alakertaan. Remontin aikana asunnossa olisi ollut vaikea asua, joten mietimme mihin lähtisimme muutamaksi päiväksi virkistyslomalle. Valitsimme Rokua Health & Spa hotellin. Matkaa Oulusta Utajärvellä sijaitsevaan Rokuan kansallispuistoon on vain noin 80 kilometriä. Valinta oli onnistunut. Rokuan luonto on talvellakin upea. Hotellin virkistävä kylpylä ja energiset liikuntapalvelut tarjosivat hyvän olon loman. Liukulumisuksiinkin tuli tutustuttua. Niiden avulla onnistui hyvin laduttomassa maastossa liikkuminen. Erityisesti nautimme Rokuan puhtaasta ilmasta ja Rokuan kansallispuiston rauhallisesta luonnosta.

Rokuan luonnonpuistossa pystyi ihastelemaan myös veistostaidetta.

Rokuan talvinen metsä houkutteli liikkumaan.


Bratislava, Slovakia

Toukokuu 2023 / May 2023

Avance Hotel

Matkasimme Bratislavaan Wienin kautta. Wienin lentokentältä pääsee kätevästi bussilla Slovakian pääkaupunkiin. Bussimatka kesti alle tunnin ja maksoi etukäteen ostettuna vain 9,50 euroa per henkilö. Valitsemamme hotellin Avance Hotel sijainti oli hyvä. Lähellä olivat kaikki keskeiset vierailukohteet ja Tonava. Kävely oli helpoin liikkumistapa. Ylitimme muutaman päivän aikana useamman kerran Tonavan eri siltojen kautta. Bratislava on rauhallinen kaupunki. Bratislavassa ei ole ensimmäistäkään maailmankuulua nähtävyyttä, joka vetäisi turisteja massoittain. Keskustan vanhakaupunki on pieni, mutta mukavan paikallinen. Erityisesti patsaiden runsaus jäi mieleen.


Podersdorf am See, Itävalta / Austria

Toukokuu 2023 / May 2023

Hotel Seewirt & Haus Attila

Slovakian Bratislavasta siirryimme Itävallan puolelle paikallisjunalla. Kohteenamme oli  Neusiedler See -nimisen järven rannalla sijaitseva pieni kaupunki nimeltään Podersdorf am See. Kaupunki on osa Neusiedler See -kansallispuistoa. Ornitologit ja muut luonnonystävät arvostavat aluetta. Suojeltu maisema ja lukuisat paikalliset vierailukohteet olivat pyöräilijöiden ja retkeilijöiden suosiossa. Me havaitsimme haikaran pesiä aivan kaupungin keskustassa, yksi jopa hautausmaan tornimaisen rakennuksen päällä.