Matkalla 2020

Ruka, Kuusamo

Syyskuu 2020 / September 2020

Hotelli: Scandic Rukahovi

Koronaviruksen vuoksi matkustaminen on jäänyt vähälle vuonna 2020. Kuusamo on sopivan automatkan päässä Oulusta. Joten lähdimme ruskaretkelle sinne. Kolmen päivän matkan tukikohtana oli hotelli Scandic Rukahovi. Hotelli sijaitsee aivan Rukan hiihtokeskuksen sydämessä. Hotellissa oli täysi meno päällä koronasta huolimatta. Ruskaretkeilijöitä riitti, mutta puheensorinasta huomasi, että yöpyjät ovat suomalaisia.

Ruskaretkemme erityiskohteena oli Posion puolella sijaitseva Riisitunturin kansallispuisto. Kiersimme 4,3 kilometrin pituisen Riisin rääpäsyn, joka oli sopiva maisemareitti Riisitunturille. Reitti vei ihan Riisitunturin huipulle. Sieltä pääsi ihailemaan rinnesoita ja maisemia yli Kitkajärven. Patikoijia oli runsaasti. Pysäköintitilasta oli kova puute. Kansallispuiston rajalle vievä kapea tie oli kilometrien matkalta aivan tukossa autoista. Tiellä syntyikin hauskoja tilanteita kun toiset yrittivät ylös päin ja toiset olivat jo tulossa alas, mutta sivuuttaminen ei onnistunut. Sovulla sitten osa peruutti ylös tai alas tilanteen mukaan, jotta löytyi kohtaamisaukko. Huomasin, että Riisitunturin retkeilyreittien lähtöpisteelle oli rakenteilla isohko parkkialue, joten tilanne varmaankin jatkossa helpottuu. Alla kuvia Riisitunturilta.


Kap Verde / Cape Verde

Tammikuu 2020 / January 2020

Hotelli: Riu Palace Boavista

Loistava All Inclusive -hotelli meren rannalla. Ruokatarjonta oli selvästi tehty Keski-Euroopasta ja Pohjoimaista tulevien matkailijoiden toiveiden mukaan. Kaikkia löytyi ja joka päivä oli jotain uutta. Hieno, hyvin hoidettu laaja puutarha. Useampi uima-allas. Paljon henkilökuntaa. Iloinen ilme kaikilla.

Boavistan saari

Hiekkadyynejä, tuulee ajoittain kovasti, hiljainen saari. Sopii rauhaa etsiville. Meren rannalla voi kävellä kymmeniä kilometrejä pitkin hiekkarantaa.

TUI -matkatoimiston opas oli koko ajan tavoitettavissa päivittäin hotellilla. Lennot TUI:n koneella. Paluumatka kesti yli yhdeksän tuntia. Minun selälleni se oli tällä kertaa hieman raskasta. Kannattaa huomioida, että Kap Verden matkalla passin pitää olla voimassa matkan päättymisen jälkeen kuusi kuukautta. Meille tuli kiire hankkia vaimolleni uusi passi. Sen sai lopulta kuitenkin mukavasti Helsinki-Vantaa lentokentältä. Todella nopea toimitus eli sai samana päivänä kun tilasi.


Vantaa, Helsinki-Vantaa lentokenttä

Tammikuu 2020

Hotelli: Scandic Helsinki Airport

Lennot Kap Verdelle lähtivät ja saapuivat aamuyöstä. Lähdimme Oulusta Kap Verden menolentoa edeltävänä päiväna ja paluulennon jälkeenkin oli hyvin aikaa ennen jatkolentoa Ouluun. Yöpymispaikaksi valikoitui Scandic Helsinki Airport. Hotelli sijaitsee Helsinki-Vantaan lentoasemalla aivan T2-terminaalin vieressä, jonne pääsee terminaalista katettua jalkakäytävää pitkin. Hotelli oli täydellinen valinta koska halusimme nukkua hyvin ennen ja jälkeen pitkien lentojen.


Edellinen vuosi